Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Aπαγόρευση του καπνίσματος σε όλους του δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους από 1/1/2010 !


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους του δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με δημόσια χρήση από 1/1/2010.
Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο απαγορεύεται πλήρως από 1/1/2010 το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους (κλειστούς ή στεγασμένους), που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας, σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων, σταθμών μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων και στα παντός είδους κυλικεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί και αγοραίων.
Επίσης, απαγορεύεται σε ανήλικους η είσοδος και παραμονή, καθώς και η απασχόληση σε κέντρα διασκέδασης και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα.

1 σχόλιο:

Σκορπινα είπε...

Πες με σπαστική, πες με ότι θες, εγώ γουστάρω!Καλά θα κάνουν και θα το απογορέψουν παντού!Έτσι υπάρχει μια περίπτωση να γυρίζω σπίτι από τη δουλειά και να μη σκυλοβρωμάνε τα ρούχα μου...:)